info@starazona.com

Escríbenos un correo.

+34 963 963 500

Llámanos

Manresa exhibeix el bestiari festiu català i en premia les millors iniciatives

 

''Festivitas Bestiarium'' a Manresa, Capital de la Cultura Catalana

Manresa exhibeix el bestiari festiu català i en premia les millors iniciatives
Ballada final de lluïment de les figures, ahir al migdia, davant del teatre Conservatori

Ballada final de lluïment de les figures, ahir al migdia, davant del teatre Conservatori OSCAR BAYONA.

Què hi fa la víbria del Correfoc de Manresa passejant-se per la Muralla, un diumenge de novembre, al costat de la mulassa de Barcelona i la cua de drac de Cornellà? Doncs celebrant, amb unes quantes bèsties més de tot Catalunya, el Dia Europeu del Bestiari Festiu. I és que, amb motiu de la capitalitat de la cultura catalana, la ciutat ha acollit aquest cap de setmana amb èxit la cinquena edició del Festivitas Bestiarum, la festa del bestiari popular català.
Festa del Bestiari Festiu
I ho ha fet de tres maneres: de forma sorollosa, dissabte al vespre, amb una cercavila de bestiari de foc; de manera reposada, ahir al matí, amb una desfilada de bestiari tranquil; i de forma solemne, al migdia, al teatre Conservatori, amb la celebració d’una gala on es va fer l’entrega anual dels anomenats premis BEST, que reconeix les millors iniciatives d’enguany.
''Festivitas Bestiarium'' a Manresa, Capital de la Cultura Catalana
L’acte, organitzat per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, va concedir els tres primers premis als Amics del Drac de la Geltrú, a l’Associació Baba Babarota de Girona i als Amics dels Gegants del Pi, en aquest últim cas pel 450è aniversari de la mulassa de Barcelona. També hi va haver premi per a un personatge públic, el folklorista Bienve Moya, de Vilanova i la Geltrú, per la seva trajectòria en festes populars com el Carnaval de Vilanova i la Mercè de Barcelona. «Va ser allà, quan preparàvem una trobada de dracs, d’on va sortir la paraula cor-refoc», va recordar ahir Moya.
''Festivitas Bestiarium'' a Manresa, Capital de la Cultura Catalana
Els premis van nomenar també ambaixadora del bestiari festiu. Aquest any va ser proclamada la meteorològa de RAC-1 Mònica Usart, molt vinculada des de ben jove a les figures festives a través dels Amics del Camell de Molins de Rei. «Hi ha una història darrere de cada bèstia, i hi ha molta gent que se les estima!», va afirmar ahir Usart, elogiant així l’associacionisme creat al voltant del bestiari. Això sí, va donar una mala notícia per als correfocs: «Segurament, voldríeu que digués que para de ploure… però no. Sembla que la pluja no ens la traurem de sobre».

LTRUCA’NS I T’INFORMAREM DE TOTS ELS TEUS ASSEGURANCES